A videók lejátszásához WM Player 10 szükséges!

Fotók

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara dupla kabin

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara dupla kesztyûtartó

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara Nissan Navara

Nissan Navara - dupla kabin, dupla kesztyûtartó


4x4 online
2006. november 3.

Az X61B - a Navara/Pathfinder projekt belsõ megnevezése - a Nissan elsõ, valóban globális vállalkozása. A tervezés Japánban indult el, de egyesítette magában a Nissan szerte a világon mûködõ kutatási és fejlesztési központjainak korai és kiterjedt eredményeit. Ami a legfontosabb: a Pathfinder és a Navara új európai modelljei Spanyolországban készülnek, és átestek kisebb módosításokon, hogy megfeleljenek a különleges európai vezetési viszonyoknak, például például különleges motorokkal és sebességváltókkal vannak felszerelve.

Az X61B Navara/Pathfinder a Nissan elsõ olyan modelljei, amelyeket teljes mértékben digitális úton fejlesztettek ki, a tervrajzok digitális elkészítésétõl egészen a végleges szerszámozásig. Mindkét modell a Nissan Motor Iberica S.A. gyárban (NMISA) készül a spanyolországi Barcelonában.

A új modellek különös hangsúlyt kaptak a Nissannál, a Navara például teljesen új kategória lett, nem csak egy jobban felszerelt pickup. A Pathfinderhez hasonlóan, a Navara karosszériáját is létra-alváz hordozza. Elsõ kerékfelfüggesztése kettõs-lengõkaros, tekercsrugós, független kivitelû, míg a hátsó merev tengely csatolt laprugókon keresztül kapcsolódik a kocsiszekrényhez.

A Navara erõforrása a Nissan már jól bevált 2.5 literes YD sorozatú négyhengeres turbó-dízel motorja, amelyet az új modellekhez erõteljesen átdolgoztak. Az új motor 174 lóerõ teljesítményû, és 403 Nm maximális nyomatékot ad le. A Navara öszkerékhajtásához a Nissan szintén jól bevált, kapcsolható 4WD rendszerét használják, amely normál körülmények között a hátsó kerekeket hajtja, a 4WD hajtás kapcsolásakor viszont 50/50 százalékban osztja meg a nyomatékot az elsõ és a hátsó tengely között.

A Pathfinder motorválasztéka bõvült, a 2.5 literes turbó-dízel motor mellett a megjelent a palettán a 4.0 literes V6-os benzinmotor is, amely nagyerejû - 198 kW(269 lóerõ) - és nyomatéka 385 Nm.
Az ülések három sorban helyezkednek el, 64 féle kombinációban állíthatók, egyedileg lehajthatók. Így a csomagtér akár 280 cm hosszúra is növelhetõ.


A márkával kapcsolatos cikkek:

Nissan Qashqai - minek nevezzelek? Nissan Murano - a tér élménye, a design diadala
Nissan Pathfinder - ****-os törésteszt
Nissan X-Trail Columbia - mintatermék termékmintával